NaslovnaCategory

Projekt

sanacija_dunav_22
sanacija_dunav_1
sanacija_dunav_2

Sustav obrane od poplava Baranje temelji se na Dravskim, Dunavskim, i Dravsko-Dunavskim nasipima ( preko 130 km nasipa) i nizu kanala melioracijske odvodnje koji su sustavna komponenta sustava. Za područje Baranje izgrađenost sustava i dobro stanje nemaju alternativu u smislu obrane od poplava.

sokol_vinkovci_lateralni_kanal_11
sokol_vinkovci_lateralni_kanal
sokol_vinkovci_lateralni_kanal_14

Lateralni kanal je duljine oko 12,3 kilometra. Funkcija kanala je dvonamjenska navodnjavanje poljoprivrednih površina u sušnim periodima, otpuštanjem vode iz zmajevačkog Dunavca u lateralni kanal, odnosno odvodnja u Dunav viška bujičnih voda koje dolaze u lateralni kanal sa baranjske planine.

sokol_vinkovci_ts_plat_dubrovnik_2
sokol_vinkovci_ts_plat_dubrovnik_1
sokol_vinkovci_ts_plat_dubrovnik_3

Radovi na izgradnji obuhvaćaju sve zemljane i građevinske radove na izgradnji zgrada postrojenja od 220 kV, 110 kV i 35 kV i zgrade komande u stropu trafostanice plat kao i njihovo unutarnje uređenje i opremanje.

bakar_koksara_05
bakar_koksara_07
bakar_koksara_08

Koksara u Bakru je otvorena 1976. godine i do 1995. godine, postrojenje je služilo za proizvodnju koksa, te je imalo 250 m visok dimnjak koji je služio za emisiju štetnih plinova. Prostor koksare u Bakru prepoznatje od strane Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva kao jedna od 10 crnih točaka na prostoru Republike Hrvatske.

18
28
39

Poduzeće za komunalno gospodarstvo u pretežitom vlasništvu Grada Osijeka ima osnovnu zadaću brinuti se o čistoći, urednosti i ljepoti gradskih ulica, parkova i drugih javnih i zelenih površina.

metronet_sokol

Komunikacijska rješenja Metroneta prvenstveno su namijenjena poslovnim korisnicima koji u svome djelovanju trebaju najrazličitije vrste glasovnih, podatkovnih i video usluga.

72
13
23

Hrvatska elektroprivreda (HEP grupa) je nacionalna elektroenergetska tvrtka, koja se više od jednog stoljeća bavi proizvodnjom, prijenosom i distribucijom električne energije.